schietvereniging
 

Home activiteiten uitslagen foto's lid worden bestuur sponsors links tradities contact

Lid worden van Willem Tell

Om lid te worden van een schietclub (vereniging) heb je niet perse een "wapenvergunning" (verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen) nodig. Voor handboog, kruisboog en luchtdrukwapens heb je helemaal geen verlof/vergunning nodig.

Om lid te worden moet je het aanvraag "lidmaatschap Willem Tell" volledig invullen, 3 pasfoto's , een kopie van je legitimatiebewijs inleveren en een V.O.G (verklaring omtrent gedrag natuurlijke personen) in laten vullen door het bestuur van onze club, en inleveren bij de gemeente waar je woonachtig bent. Is alles compleet en retour, lever je de formulieren weer in bij het bestuur van Willem Tell. Aanmelden kan door heel het seizoen heen, opzeggen dient voor 1 november te gebeuren.

Als je ervoor kiest om met een lucht of kruitwapen te schieten zul je naast ons lidmaatschap ook lid van de KNSA moeten worden. De KNSA is een overkoepelende organisatie die de belangen en richtlijnen behartigd voor schutters en schietverenigingen. Op het gebied van de schietsport is er veel veranderd. Een nieuwe eis is o.a. dat alle schietsport verenigingen in Nederland door de KNSA gecertificeerd moeten zijn. Verenigingen zullen aan bepaalde eisen moeten voldoen om voor certificering in aanmerking te komen. Een nieuwe eis is bijvoorbeeld dat ieder lid zal moeten deelnemen aan een interne competitie en er een opleiding moet zijn voor aspirant schutters. Dit alles is bedoeld om de schietsport naar een hoger niveau te tillen.

Wil je meer weten of heb je vragen maak dan gerust een afspraak om een kijkje te komen nemen. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@svwt.nl Onze openingstijden zijn terug te vinden onder het kopje contact op deze website. 

Ere-leden Willem Tell

mw. Elyan de Wijs †
(mede oprichtster)
   
Dhr. Joep van Bekhoven sr. †
   
  mw. van Bekhoven
   
  Dhr. Leo van den Bogaert †
   
  mw. Sien van den Bogaert